Aconseguim el certificat Slow Food Km0

Aquest dilluns 2 de març ens han fet entrega del distintiu Slow Food Km0 per la gestió dels menjadors escolars convertint-nos en la segona empresa de tot l’Estat a obtenir aquest guardó *. 

Slow Food és una organització fundada a Itàlia l’any 1986 per Carlo Petrini i per un grup d’activistes després d’una manifestació que va tenir lloc en el futur emplaçament d’un McDonald’s, situat als peus de la Plaça d’Espanya, a Roma. Slow Food creix amb l’objectiu inicial de defensar les tradicions regionals, la bona alimentació i el plaer gastronòmic, així com un ritme de vida slow.

Considera que l’alimentació està relacionada amb molts altres aspectes de la vida, inclosos la cultura, l’agricultura i el medi ambient i que dóna importància al concepte de producte de proximitat o Km0. S’oposa a l’estandardització del gust i de la cultura i al poder il·limitat de les multinacionals de la indústria alimentària i l’agricultura industrial.

Avui dia representa un moviment global que implica milers de persones i projectes en més de 160 països.

Lluitar contra el fast food i donar importància al producte de proximitat i autòcton de cada regió, són premises que Slow Food comparteix amb Ecoarrels:

  • BO (Qualitat i Gastronomia): alimentació saborosa i fresca de temporada que satisfaci els sentits i formi part de la cultura local.
  • NET (Valors i Responsabilitat): producció i consum d’aliments que no perjudiquin el medi ambient, el benestar animal o la salut humana.
  • JUST (Compromís i Pedagogia): preus accessibles per als consumidors i justes retribucions per als productors.

Aquesta certificació garanteix un servei de menjador que es proveeix majoritàriament de producte local i fresc. Productes provinents d’animals criats en llibertat, fruites i verdures de temporada, llegums de varietats autòctones i peix de proximitat.

Un menjador escolar de Km0 es basa en una filosofia lligada a un compromís amb els agricultors i el comerç de proximitat, una pedagogia basada en l’educació en valors, un respecte per la gastronomia local i tradicional i un vincle amb la terra. Oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. 

No podem estar més agraïts i agraïdes per aquest reconeixement a una filosofia que treballem cada dia des de les nostres oficines fins als plats dels nens i nenes, passant per les nostres cuines i incloent-hi tot l’equip humà que hi ha darrere del projecte Ecoarrels.

Pots veure totes les imatges de l’esdeveniment AQUÍ > i AQUÍ >.

* Les escoles guardonades amb el distintiu del cargolet han sigut l’Escola Barrufet i l’Escola Diputació de Barcelona. Aquest proper any 2021 estem treballant per obtenir el guardó per la resta de les nostres escoles.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca