Aconseguim el certificat Slow Food Km0

Aquest dilluns 2 de març ens han fet entrega del distintiu Slow Food Km0 per la gestió dels menjadors escolars convertint-nos en la segona empresa de tot l’Estat a obtenir aquest guardó. 

Slow Food és una organització fundada a Itàlia l’any 1986 per Carlo Petrini i per un grup d’activistes després d’una manifestació que va tenir lloc en el futur emplaçament d’un McDonald’s, situat als peus de la Plaça d’Espanya, a Roma. Slow Food creix amb l’objectiu inicial de defensar les tradicions regionals, la bona alimentació i el plaer gastronòmic, així com un ritme de vida slow.

Considera que l’alimentació està relacionada amb molts altres aspectes de la vida, inclosos la cultura, l’agricultura i el medi ambient i que dóna importància al concepte de producte de proximitat o Km0. S’oposa a l’estandardització del gust i de la cultura i al poder il·limitat de les multinacionals de la indústria alimentària i l’agricultura industrial.

Avui dia representa un moviment global que implica milers de persones i projectes en més de 160 països.

Lluitar contra el fast food i donar importància al producte de proximitat i autòcton de cada regió, són premises que Slow Food comparteix amb Ecoarrels:

  • BO (Qualitat i Gastronomia): alimentació saborosa i fresca de temporada que satisfaci els sentits i formi part de la cultura local.
  • NET (Valors i Responsabilitat): producció i consum d’aliments que no perjudiquin el medi ambient, el benestar animal o la salut humana.
  • JUST (Compromís i Pedagogia): preus accessibles per als consumidors i justes retribucions per als productors.

Aquesta certificació garanteix un servei de menjador que es proveeix majoritàriament de producte local i fresc. Carns criades en llibertat, fruites i verdures de temporada, llegums de varietats autòctones i peix de proximitat.

Un menjador escolar de Km0 es basa en una filosofia lligada a un compromís amb els agricultors i el comerç de proximitat, una pedagogia basada en l’educació en valors, un respecte per la gastronomia local i tradicional i un vincle amb la terra. Oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. 

No podem estar més agraïts i agraïdes per aquest reconeixement a una filosofia que treballem cada dia des de les nostres oficines fins als plats dels nens i nenes, passant per les nostres cuines i incloent-hi tot l’equip humà que hi ha darrere del projecte Ecoarrels.

Pots veure totes les imatges de l’esdeveniment AQUÍ > y AQUÍ >.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca