Gestió de menjadors

CONEIX EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU ALS MENJADORS ESCOLARS

Ecoarrels ofereix la gestió integral dels menjadors escolars amb una línia filosòfica eco-alimentària, sostenible i de proximitat, on poder transmetre la il·lusió per un canvi progressiu alimentari.

Ecoarrels és la segona empresa en tot l’Estat en rebre el guardó SLOW FOOD Menjador Km0. Aquesta distinció per la gestió de menjadors escolars ecològics, ens certifica com un menjador escolar BO, NET i JUST. Els productes de proximitat respecten l’estacionalitat i el comerç local, beneficiant tant el medi ambient com l’agricultura i la gastronomia autòctona.

Si vols saber més sobre el segell SLOW FOOD, continua llegint aquí >

Les premisses del projecte són:

  • Potenciar una cuina gustosa i atractiva, on una part de les receptes siguin tradicionals, amb menús equilibrats nutricionalment, que incorporin aliments locals i de temporada. Per la programació mensual dels menús seguim les recomanacions establertes a la “Guia de l’alimentació saludable a l’etapa escolar”, document de referència dissenyat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
  • Mantenir un tracte proper, personalitzat i continu amb els centres i les famílies, tenint en compte les seves característiques i necessitats.
  • Assegurar una formació continuada i actualitzada al personal d’Ecoarrels per poder oferir el millor servei.
  • Elaborar els menús amb un mínim del 65% de productes ecològics amb garantia certificada (CCPAE, INTERECO).
  • Cuinar de manera diària a la cuina de la mateixa escola a partir de productes frescs i sempre respectant l’estacionalitat, per tal de garantir al màxim les qualitats organolèptiques d’aquests.
  • Oferir menús adaptats per aquell alumnat amb necessitats específiques (intoleràncies, al·lèrgies, dietes especials, etc.).
  • Promoure l’activitat dels nostres productors locals i de proximitat a través d’una relació comercial justa i de col·laboració. Ens abastim principalment del productor sense passar per intermediaris.
  • Treballar amb proveïdors homologats, tal com queda establert al nostre sistema APPCC (d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) de seguretat alimentària.
  • Respectar al màxim el medi ambient amb la filosofia de les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar.
  • Recuperar diversos productes locals i salvaguardar la nostra cultura gastronòmica.
  • Col·laborar i treballar conjuntament per una educació eco-gastronòmica, fent partícips a equip humà, equip docent, alumnat i famílies mitjançant eines lúdiques i pedagògiques.

 

Construïm un món millor?

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca