Blog

EL QUE HEM ESCRIT

La famosa pesolada d’Ecoarrels ja està aquí!

La famosa pesolada d’Ecoarrels ja ha arribat! La primavera ja està instal·lada i una de les verdures reines d’aquesta estació és el pèsol. De fet, durant les passades dues setmanes van arribar a les escoles les primeres caixes de pèsols! El nostre proveïdor ecològic El Tros de l’Uri en va portar a moltes de les nostres escoles amb totes d’un producte de qualitat, ecològic i de proximitat!

I què vam fer amb tot aquest producte? Doncs els cuiners i cuineres de les nostres escoles van haver de tenir paciència abans de posar-se a cuinar amb aquests pèsols tan temptadors. Com cada any, primer tocava fer una activitat educativa: la famosa “pesolada d’Ecoarrels”!

Pèsols acabats d’arribar a la cuina d’una de les nostres escoles

La famosa pesolada d’Ecoarrels, una activitat educativa

Nens i nenes de les nostres escoles es van arremangar i es van posar mans a l’obra! Havien de desgranar quilos i quilos de pèsols! Beina rere beina, van anar desgranant per tornar a les cuines de les seves escoles caixes plenes de pèsol fresquíssim!

Aquesta activitat, a més de ser molt i molt divertida, va permetre a les nostres monitores aprofitar l’espai de migdia per parlar amb els alumnes del funcionament de les plantes lleguminoses i de com els seus fruits creixen dins tavelles i sempre s’han de desgranar. Això permet que els nens i nenes prenguin consciència del camí que fa el menjar abans d’arribar al seu plat, des de la terra i la planta fins a la cuina, on es treballa dur cada dia per servir-los la millor gastronomia possible!

Com sempre, el menjador és una aula més! És un espai imprescindible per educar en alimentació: una eina clau si volem canviar el paradigma alimentari!

La pesolada també es tasta!

Després de tot aquest esforç hi havia recompensa, és clar! Els nostres cuiners i cuineres van aprofitar fins a l’últim pèsol desgranat pels alumnes per fer una deliciosa crema de pèsols amb patata i ceba… Espectacular! Tothom es va llepar els dits!

Si voleu tastar una crema similar a casa, us hem deixat aquesta recepta de crema de pèsol amb encenalls de pernil! Si us ha agradat aquest article, llegiu més sobre les activitats educatives que fem a les escoles aquí.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca