Blog

EL QUE HEM ESCRIT

La Jornada Gastronòmica: via lliure als xefs de les escoles

Cada mes, al menú d’Ecoarrels hi ha un dia buit, sense menú definit. És la Jornada Gastronòmica, o dia del xef. En aquest dia, es dona via lliure a cada xef per deixar volar la creativitat i fer un menú que sorprengui i eduqui les papil·les gustatives dels nostres alumnes.

Aquesta setmana ha sigut la Jornada Gastronòmica a moltes escoles d’Ecoarrels, i els xefs han hagut de dissenyar un menú especial, amb sabors nous i estimulants per als alumnes. Com sempre, també ha de ser de temporada i de proximitat. De vegades escullen fer un menú d’algún país del món, un menú especialment adeqüat a la temporada, o algún plat sofisticat…

Els alumnes ténen la paraula

Aquest cop, l’Eva, xef de l’escola Els Alocs, va decidir passar el relleu als nens i nenes.

Es va aliar amb l’equip de pedagogia per tal d’aconseguir ajudants a l’hora de decidir quin menú es serviria el dia de la Jornada Gastronòmica. Les nenes i nens de 1er de l’escola Els Alocs es van convertir en els ajudants de la xef per dissenyar el menú!

No era tasca fàcil, havien de pensar en aliments que fóssin de temporada i de proximitat, i tenir en compte els menús dels altres dies per tal que garantís una dieta equilibrada i no resultés repetitiu.

Després d’haver-ho pensat molt amb l’ajuda de les monitores, els alumnes van fer una sessió amb la xef on li van donar idees de possibles plats i menús.

Gràcies als comentaris de la xef, aprenien a identificar quins productes són saludables, de temporada i local, i quines tècniques de cuina són millors per la salut. També van aprendre a valorar la feina de la xef, ja que es van adonar que dissenyar un menú bo, saludable i sostenible cada dia no és una tasca gens fàcil.

Els alumnes durant la dinàmica amb la xef Eva

Jornada Gastronòmica, una delícia

Al final, després de molt rumiar i discutir, els alumnes de 1er i la xef van arribar a un consens, i van decidir quin seria el menú que es serviria el dia 24 de novembre a l’escola Els Alocs:

De primer, sopa de galets amb brou de verdures,

De segon, carn a la milanesa amb patates xips,

De postres, iogurt amb xarop!

Tot estava deliciós, i els nens i nenes de tots els cursos es van llepar als dits, no va quedar ni rastre als plats!

Com que els alumnes dels altres cursos també volien poder ser els ajudants de xef per un dia, aquesta dinàmica s’anirà repetint amb els alumnes de cada nivell al llarg del curs escolar, quines ganes de la pròxima Jornada Gastronòmica!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca