Prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars metropolitans

El nostre equip va assistir a la presentació de l’estudi “Escoles contra el malbaratament alimentari” dut a terme a cinc escoles de l’àrea metropolitana de Barcelona el 22 de novembre de 2019.

Una taula rodona d’experts i testimonis van reflexionar al voltant de la quantitat de menjar que es malbarata als menjadors escolars (de mitja es llencen 25 kg d’aliments al dia, dels quals la meitat són fruita) i es van definir unes estratègies que han demostrat ajudar a reduir-ho. Tanmateix es va realitzar una quantificació en directe del malbaratament de la mateixa manera que s’ha fet a les escoles que han participat en l’estudi pilot.

La conclusió a la qual va arribar CREDA-UPC-IRTA, és que es pot reduir fins a un 35% el malbaratament a les escoles a través dels canvis d’hàbits i comportaments dels comensals. 

Les escoles tenen l’oportunitat de fer front al malbaratament de menjar durant l’espai del migdia. A Ecoarrels en som conscients i treballem a reduir al màxim aquest residu.

Pots consultar el suport de la presentació de l’estudi aquí >

Per acabar la jornada, es va servir un pica-pica a base de torradetes i melmelades elaborades amb
excedents o fruita i verdura descartada per raons estètiques d’ es im-perfect® 


Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca