Qui som

D’ON VENIM I QUÈ FEM

El nostre projecte

Ecoarrels neix l’any 2012 a la comarca del Maresme arran d’inquietuds emprenedores amb la voluntat ferma de canviar el model de gestió dins de l’espai de migdia a les escoles del territori, buscant l’excel·lència en la qualitat de la matèria primera i treballar conjuntament amb la comunitat educativa per desenvolupar un projecte pedagògic que vagi en concordança amb la línia educativa de l’escola.

Contribuïm en una millora qualitativa alimentaria, de forma transparent i fomentant l’economia circular, en la qual tots sortim beneficiats, incloent-hi el territori.

Entenem que l’alumne ha de ser el protagonista, estimulant la seva il·lusió i el seu interès, principalment d’una manera pràctica, promovent unes actituds ètiques, saludables i de desenvolupament sostenible envers la seva alimentació.

La passió pel nostre treball ens permet mantenir un projecte proper i clar des dels productors que ens abasteixen, les cuines on preparem els plats, fins als monitors que acompanyen als més petits a l’hora de menjar.

El nostre producte

Sabies què? Almenys el 65% dels aliments amb els quals s’elaboren els nostres menús són ecològics certificats. El 100% dels productes que oferim són frescos. Aconseguim que un 75% dels aliments siguin de proximitat.

Busquem sempre els millors ingredients. Aquests són, sens dubte, una matèria primera de temporada, ecològica i de proximitat, conreats i recol·lectats en el seu punt òptim de maduració sense pesticides ni productes químics de síntesi.

Per nosaltres, és clau un contacte proper i just amb el productor local, amb els quals programem i seguim el procés de conreu i recol·lecció dels aliments. Els animals dels productors que ens abasteixen de carn són criats a l’aire lliure amb una alimentació natural i sense antibiòtics. El nostre peix sempre és fresc i de temporada, afavorint d’aquesta manera la diversitat de les espècies marines, així com del manteniment de la pesca tradicional i local.

Un aliment ecològic (o -biològic- al món anglosaxó) és aquell segueix una sèrie de requisits recollits en el Reglament 834/2007 sobre producció i etiquetatge de productes ecològics. Es defineix la producció ecològica com un sistema general de gestió agrícola i producció d’aliments que combina les millors pràctiques ambientals, un elevat nivell de biodiversitat, la preservació de recursos naturals, l’aplicació de normes exigents sobre benestar animal i una producció conforme a les preferències de determinats consumidors. Així doncs, els mètodes de producció ecològics exerceixen un paper social doble, aportant, d’una banda, productes ecològics a un mercat específic que respon a la demanda dels consumidors i, per un altre, bens públics que contribueixen a la protecció del medi ambient, al benestar animal i al desenvolupament rural.

La nostra cuina

Tots els nostres menús s’elaboren íntegrament a les cuines de les escoles. Entenem la cuina, no només com un espai on es processen els aliments aplicant diverses tècniques culinàries seguint una recepta, sinó com un espai on transmetre una filosofia culinària de base, on el respecte i l’afecte formen una part molt important a l’hora d’elaborar els nostres menús dia rere dia. El respecte pel producte és essencial per nosaltres, i també ho és la manera que el cuinem. Ens esforcem cada dia per complir amb aquest compris, que forma la base dels valors d’Ecoarrels.

Elaborem una cuina pensada perquè sigui gaudida pels sentits a través dels sabors, textures i colors que aporten els aliments frescs i ecològics. A més, els menús estan dissenyats de manera que, a banda de ser atractius pels nens i nenes, siguin saludables i equilibrats nutricionalment. Tanmateix, les nostres cuines estan capacitades per oferir menús adaptats a diferents necessitats alimentàries especials (intoleràncies, al·lèrgies, dietes especials, etc.).

No estem inventant res. Estem recuperant l’autenticitat dels aliments, la nostra riquesa gastronòmica i la cuina tradicional de sempre, portant-los en el context actual on, lamentablement, s’està perdent l’essència del menjar real (realfood). Volem retornar a la nostra gastronomia, l’autèntica dieta mediterrània, elaborada amb productes autòctons i de primera qualitat, reconeguda com una de les més riques i saludables del món.

Treball en equip

L’èxit del nostre projecte és simplement el reflex del compromís i la professionalitat de les persones que en formen part.

– COORDINACIÓ
Els professionals de coordinació, tant de cuina com de l’àrea pedagògica, desenvolupen una tasca de seguiment continuat, per dur a terme els objectius establerts.

– QUALITAT
És el departament responsable de la seguretat alimentària, de l’elaboració nutricional dels menús i de la implantació i seguiment dels processos de qualitat d’Ecoarrels.

– RECURSOS HUMANS
El departament de RRHH vetlla per garantir els drets i deures de tot l’equip humà d’Ecoarrels.

– COMUNICACIÓ
Ecoarrels entén la comunicació com un pont imprescindible entre les famílies i les escoles. Volem transmetre tot el que els nens i nenes fan a l’espai del migdia i busquem que aquesta comunicació sigui activa i reciproca.

Construïm un món millor?

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca