Bledes saltejades amb pernil
(Imatge: clinicasobesitas.com)
Ingredients:
2-3 rams de bledes
2 Patates
100 g de pernil salat
2 dents d’all
Oli d’oliva verge
Elaboració:
1.Comencem netejant les bledes. Tallem la part blanca, o penca. Amb un Ganivet traiem els fils tirant de dalt a baix.
2. Després partim en trossos. Al tallar cada tros podem repassar per treure més fils. Els trossos els posem en un bol amb aigua.
3. La part verda la rentem bé i la partim amb la ma, com si fos enciam. La deixem en un altre bol amb aigua.
4. Posem en una cassola gran aigua amb sal i un rajolí d’oli. Quan estigui bullint afegim només les penques, i les coem uns vint minuts. Passats aquest temps afegim la part verda i la deixem coure entre tres i cinc minuts més.
5. Mentre es fa la bleda, en un altre olla coem les patates, prèviament pelades i tallades, en aigua i sal durant uns quinze o vint minuts.
6. La penca de la bleda ens ha de quedar tendre. Es aquest el punt. Escorrim les bledes i les patates.
7. En una paella o cassola baixa posem oli d’oliva, i els alls laminats. Quan comencin a tenir color els alls afegim el pernil salat tallat a tires.
8. Un parell de voltes i seguidament afegim la verdura i les patates.
9. Posem el punt de sal i saltegem tres minuts. Només per a que s’escalfi bé.
10. Ho posem tot a una font i li afegim una mica d’oli d’oliva verge per sobre.
Variacions:
– En lloc de cigrons s’hi poden posar mongetes.
– Es pot posar canyella en pols a la pilota.
– La sopa es pot fer amb macarrons o amb arròs i/o fideus.
– Per Nadal, de vegades, es farceixen els galets per a la sopa.
– Es poden afegir mandonguilles a la sopa.