Recepta Description

Bledes saltejades amb pernil
(Imatge: clinicasobesitas.com)

Ingredients:

2-3 rams de bledes
2 Patates
100 g de pernil salat
2 dents d’all
Oli d’oliva verge

Elaboració:

1.Comencem netejant les bledes. Tallem la part blanca, o penca. Amb un Ganivet traiem els fils tirant de dalt a baix. 

2. Després partim en trossos. Al tallar cada tros podem repassar per treure més fils. Els trossos els posem en un bol amb aigua.

3. La part verda la rentem bé i la partim amb la ma, com si fos enciam. La deixem en un altre bol amb aigua.

4. Posem en una cassola gran aigua amb sal i un rajolí d’oli. Quan estigui bullint afegim només les penques, i les coem uns vint minuts. Passats aquest temps afegim la part verda i la deixem coure entre tres i cinc minuts més.

5. Mentre es fa la bleda, en un altre olla coem les patates, prèviament pelades i tallades, en aigua i sal durant uns quinze o vint minuts.

6. La penca de la bleda ens ha de quedar tendre. Es aquest el punt. Escorrim les bledes i les patates.

7. En una paella o cassola baixa posem oli d’oliva, i els alls laminats. Quan comencin a tenir color els alls afegim el pernil salat tallat a tires.

8. Un parell de voltes i seguidament afegim la verdura i les patates.

9. Posem el punt de sal i saltegem tres minuts. Només per a que s’escalfi bé.

10. Ho posem tot a una font i li afegim una mica d’oli d’oliva verge per sobre.

Variacions:

– En lloc de cigrons s’hi poden posar mongetes.

– Es pot posar canyella en pols a la pilota.

– La sopa es pot fer amb macarrons o amb arròs i/o fideus.

– Per Nadal, de vegades, es farceixen els galets per a la sopa.

– Es poden afegir mandonguilles a la sopa.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca