Receptes - Crema de Celerí o Api-Rave

Recepta Description

L’api-rave, celerí o api nap (Apium graveolens var. rapaceum) és una hortalissa poc coneguda a Catalunya que pertany a la família de les apiàcies, com el julivert o l’api de tota la vida. És especial perquè, així com de l’api comú només se n’aprofiten les fulles i talls, l’api-rave es cultiva pel seu coll bulbós, que té una textura dura i compacta amb sabor suau d’api dolç. Tot i que al nostre territori no és molt tradicional utilitzar-lo, a l’Europa central sí, sobretot a França. Ens agrada perquè és ric en vitamines i minerals i és una excel·lent alternativa per donar un toc diferent als nostres plats! De fet, a la nostra última jornada gastronòmica vam servir als infants una crema deliciosa! Us deixem aquí una versió gourmet de la recepta, no us la perdeu! 

Crema de celerí o api-rave

LA RECEPTA ORIGINAL QUE SERVIM ALS NENS I NENES AL COLE!
Ingredients per 5 racions
  • 1 Celerí petit
  • 1 patata mitjana
  • ½ ceba
  • 40 ml. de nata liquida
  • 2 cullerades de mantega
  • Caldo de pollastre 400 ml.
  • tires de pa torrat gratinat amb formatge parmesà per decorar
  • Una branqueta de porradell
  • Oli d’oliva extra verge
  • Sal

Elaboració (Temps: 1h + temps d’espera)

 

  1. Peleu, i trenqueu la patata i el celerí, mentre aneu escalfant el caldo d’au.
  2. Peleu i talleu la ceba i poseu-la a coure en una olla amb mantega i quan agafi color afegiu-li la patata i el celerí i deixeu-los coure junts un parell de minuts.
  3. Afegiu el caldo calent tapeu-ne l’olla i deixeu-les coure durant uns trenta minuts.
  4. Mentre es couen la patata i el celerí preparareu les tires de pa torrat amb formatge parmesà.
  5. Un cop passats els trenta minuts, o quan la patata estigui cuita, apagueu el foc, tritureu amb la batedora fins aconseguir una crema fina, afegiu-hi la nata líquida remeneu per homogeneïtzar la crema amb la nata i poseu el punt de sal al vostre gust.
  6. Quan aneu a servir poseu la crema i adorneu-la amb les tires de pa torrat, el porradell tallat i amaniu-la amb oli d’oliva extra verge.

Recepta gourmet de La Gàl·lia Catalana (https://irreductibles.cat/2013/crema-de-celeri/)

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca