Receptes - Crema de pastanaga amb tosta d’emmental

Recepta Description

A l’hivern, és temps de menjar arrels. Entre les més bones es troben les pastanagues que, després d’haver-se passat l’estiu sota la terra, han acumulat moltíssims nutrients que ens ajuden a lluitar contra el fred. Són riques sobretot en vitamina C i carotè, i a més estàn delicioses i són fàcils de cuinar.

Per això, el nostre cuiner Toni, de l’escola Joanot Alisanda, va escollir aquest producte com a protagonista de la Jornada Gastronòmica del mes de novembre 2021. Aquell dia, va servir una deliciosa crema de pastanaga amb tosta d’emmental, i tots els nens i nenes es van llepar els dits!

Us deixem aquí la recepta original que va servir el Toni a l’escola, que a més és un recurs ideal per fer un plat original, festiu i saludable durant les festes de Nadal.

Bon profit!

Crema de pastanaga amb tosta d’emmental

RECEPTA ORIGINAL SERVIDA A LES ESCOLES DURANT LA JORNADA GASTRONÒMICA

Ingredients

Per la crema:

  • 1 Kg de pastanages
  • 250gr de patates
  • 100gr de porro
  • 100gr de ceba
  • 100gr de mantega
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Per les Tostes:

  • 4 llesques de pa del dia anterior
  • 20gr de formatge emmental ratllat

Elaboració

  1. Tallem les verdures a mire poix (daus grans) i reservem.
  2. Posem una cacerola al foc suau.
  3. Seguidament posem la mantega i raig d’oveo a escalfar.
  4. Disposem les verdures en la cacerola i les ofegem.
  5. Quan estiguin ofegades afeguim el l’aigua fins a cubrir les verdures i posem un
    polsim de sal
  6. Cuinem a foc mitjà les verdures.
  7. Preescalfem el forn a 150º c amb aire.
  8. Tallem el pa llesques del grossor d’un dit.
  9. Pintem les llesques amb ovoe i les disposem a sobre de una safata de forn i
    emfornem durant 10’ o fins que estiguim torrades.
  10. Treiem la safata del forn i disposem el formatge emmental ratllat a sobre de les
    llesques i tornen a enfornar.
  11. Gratinem les llesques fins que el formatge sigui fos.
  12. Quan les verdures estiguin cuinades les retirem del foc.
  13. Triturem les verdures amb un braç batedor fins aconseguir una crema sense
    gromolls, rectifiquem de sal si fa falta

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca