Receptes - Crema de pèsols

Recepta Description

La primavera ja està instal·lada i una de les verdures reines d’aquesta estació és el pèsol. De fet, durant les passades dues setmanes van arribar a les escoles les primeres caixes de pèsols! El nostre proveïdor ecològic El Tros de l’Uri en va portar a moltes de les nostres escoles amb totes d’un producte de qualitat, ecològic i de proximitat!

  1. Fiquem l’os de pernil en una cassola amb les peles de verdures i l’aigua, i ho deixem bullir una hora.
  2.  Colem el brou i el reservem.
  3. Tallem el porro a tires fines transversals i el cuinem amb la mantega a foc fluix, fins que quedi tou i una mica transparent.
  4. Llavors hi afegim el brou i apugem el foc.
  5. Quan comenci a bullir, hi afegim els pèsols i els deixem coure durant 5 minuts
  6. Triturem la crema al Turmix o a la batedora fins a obtenir una textura molt fina.  La salpebrem.
  7. Servim la crema amb els encenalls de pernil pel damunt.
Recepta de Som Gent de Profit. La recepta que es va servir a les escoles era més senzilla i portava ceba i patata i no pernil.
Foto de portada creada per Rakool Studio per a Freepik.es

Un cop acabada la famosa pesolada d’Ecoarrels (llegeix-ne més aquí) i tots els pèsols desgranats, els cuiners i cuineres de les nostres escoles es van posar-se a fer una deliciosa crema de pèsols. Us en deixem aquí una recepta per animar-vos a menjar molts i molts pèsols aquesta primavera!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Crema de Pèsols amb encenalls de pernil

RECEPTA TRADICIONAL I CASOLANA
Ingredients per 4 racions
  • 400g de pèsols
  • 200g de porro
  • 40g de mantega
  • 800ml de brou de pernil
  • sal
  • pebre
  • 120g d’encenalls de pernil salat
Per al brou de pernil
  • 4 ossos de pernil
  • 400g de pells de verdures
  • 2L d’aigua

Elaboració

  1. Fiquem l’os de pernil en una cassola amb les peles de verdures i l’aigua, i ho deixem bullir una hora.
  2.  Colem el brou i el reservem.
  3. Tallem el porro a tires fines transversals i el cuinem amb la mantega a foc fluix, fins que quedi tou i una mica transparent.
  4. Llavors hi afegim el brou i apugem el foc.
  5. Quan comenci a bullir, hi afegim els pèsols i els deixem coure durant 5 minuts
  6. Triturem la crema al Turmix o a la batedora fins a obtenir una textura molt fina.  La salpebrem.
  7. Servim la crema amb els encenalls de pernil pel damunt.
Recepta de Som Gent de Profit. La recepta que es va servir a les escoles era més senzilla i portava ceba i patata i no pernil.
Foto de portada creada per Rakool Studio per a Freepik.es

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca