Receptes - Crema de Sant Josep (o crema catalana)

Recepta Description

El 19 de març celebrem el dia de Sant Josep. És l’últim dia d’hivern i anuncia l’arribada de la primavera. En aquest dia, és tradicional servir per postres la crema de Sant Josep o crema catalana. Aquest és un dolç tan tradicional del nostre país que sens dubte tots el coneixeu.

Tot i això, segurament pocs sabeu d’aquesta tradició que data de l’edat mitjana i de la seva llegenda. Si voleu aprendre més sobre la crema de Sant Josep i la seva història, llegiu aquí!

Si voleu assaborir aquestes postres típiques de principis de primavera com han fet els nenes i nenes a les escoles, i voleu a més divertir-vos a la cuina preparant una recepta tradicional i casolana, seguiu

Crema de Sant Josep

RECEPTA TRADICIONAL I CASOLANA
Ingredients per 8 racions
  • 1 litre de llet
  • 6 rovells d’ou
  • 200g de sucre
  • 40g de midó o farina de blat de moro
  • pela d’1 llimona
  • canela en rama

Elaboració (Temps: 30/40 min)

 

  1.  En una cassola, poseu a bullir 2/3 parts de la llet.
  2.  Afegiu un troç de pela de llimona evitant la part blanca interior
  3.  Afegiu també un bastó de canyella, dos si són petits
  4.  Escalfeu la llet sense que arribi a bullir
  5.  Mentre s’escalfa la llet, barrejeu els rovells d’ou en un bol a part
  6.  Afegiu als rovells la part de llet que no hem escalfat, el sucre i el midó, remenant bé
  7. Quan la llet és ben calenta, retireu la pela de llimona i la canyella i afegiu la barreja que hem preparat a part, preferiblement passant la mescla per un colador
  8.  Poseu el foc a potència mitja-baixa i aneu remenant fins que tingui una textura cremosa. Penseu que quan refreda, la crema solidifica una mica, per tant és normal que quedi una mica més líquida del que voleu trobar-la servida.
  9. Quan estigui a punt, cobriu-la per tal que no es formi un tel a sobre i deixeu-la agafar la temperatura ambient. Després conserveu-la a la nevera fins el moment de servir!

La crema de Sant Josep es pot servir així, cremosa i suau, però si preferiu seguir la tradició i cremar-la, necessitareu una pala per cremar! Per cremar-la, poseu una capa uniforme de sucre per sobre i passeu la placa per sobre. Recordeu netejar la placa entre crema i crema i fer-ho just abans de servir per tal que estigui ben cruixent!

Si us ha agradat aquesta recepta de crema de Sant Josep i voleu llegir més idees de cuina tradicional amb productes locals i de temporada, consulteu el nostre receptari!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca