Crème Brûlée de moniato i mandarina
UNES POSTRES ORIGINALS PER LES FESTES!
Ingredients per 5 racions
- 2 mandarines
- 225 g de moniato cuit i pelat
- 175 ml de nata líquida
- 2 ous
- 50 g de sucre
Elaboració (Temps: 1h + temps d’espera)
- Posem el moniato al forn a 190 ºC fins que sigui tou. El fem refredar i el pelem.
- Escalfem la nata i la pell de mandarina en una petita cassola. Quan començi a bullir, ho traiem del foc, ho cobrim i ho deixem infusionar uns 15 minuts. Un cop infusionat, treiem la pell de mandarina amb un colador.
- Triturem el moniato, la nata, el sucre i els ous amb la batedora.
- Seleccionem petits recipients individuals que puguin anar al forn i hi posem la crema. Els cobrim amb paper d’alumini i els col·loquem al bany maria dins el forn. Haurem d’esperar uns 15 min amb el forn a 150 ºC.
- Un cop cuits, els fem refredar a la nevera un mínim de 2 h.
- Si volem, al moment de servir la nostra crème brûlée podem espolvorejar una mica de sucre y cremar-lo amb un bufador.
- Decorem la crema amb un parell de grills de mandarina i ja la tenim llesta per servir!
Recepta de Gemma Clofent (https://www.cuina.cat/receptes/creme-brulee-de-moniato-i-mandarina_30871_117.html)