Escudella amb carn d’olla
(imatge: Boket.es)
Ingredients:
1 Tros de costella de vedella
1 Punta de costella de xai (brot del pit)
1 Careta de porc
1 Peu de porc
1 Tros de cua o d’os d’espinada
1 Tros d’Os de pernil
1/4 de gallina o pollastre
2 Talls de cansalada viada
2 Botifarres blanques
2 Botifarres negres
4 Patates
2 Pastanagues
1 Branca d’api
1 Xirivia
1 Nap
1 Porro
1/2 Col
1 Grapat de cigrons remullats
Sal
Farina
Aigua
300 g de galets
Ingredients per la pilota:
150 g de carn de vedella picada
150 g de carn de porc picada
Farina de galeta o molla de pa
1 All trinxat
Julivert trinxat
1 Ou
Pebre
Elaboració:
1. En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
2. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons. Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates.
3. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.
4. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.
5. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.
6. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separar la carn i les hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).