Recepta Description

Escudella amb carn d’olla
(imatge: Boket.es)

Ingredients:

1 Tros de costella de vedella
1 Punta de costella de xai (brot del pit)
1 Careta de porc
1 Peu de porc
1 Tros de cua o d’os d’espinada
1 Tros d’Os de pernil
1/4 de gallina o pollastre
2 Talls de cansalada viada
2 Botifarres blanques
2 Botifarres negres
4 Patates
2 Pastanagues
1 Branca d’api
1 Xirivia
1 Nap
1 Porro
1/2 Col
1 Grapat de cigrons remullats
Sal
Farina
Aigua
300 g de galets

Ingredients per la pilota:

150 g de carn de vedella picada
150 g de carn de porc picada
Farina de galeta o molla de pa
1 All trinxat
Julivert trinxat
1 Ou
Pebre

Elaboració:

1. En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.

2. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons. Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates.

3. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.

4. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.

5. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.

6. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separar la carn i les hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).

More Information

Variacions:

- En lloc de cigrons s’hi poden posar mongetes.

- Es pot posar canyella en pols a la pilota.

- La sopa es pot fer amb macarrons o amb arròs i/o fideus.

- Per Nadal, de vegades, es farceixen els galets per a la sopa.

- Es poden afegir mandonguilles a la sopa.

- S’hi pot afegir un tros de sagí enfarinat al caldo.

- A la sopa de fideus i arròs s’hi pot posar unes fulles de col escaldades.

- S’hi pot afegir oca.

- Les crestes, pedrers, colls, potes i altres menuts, també es poden fer bullir amb la resta de carn d’olla.

- La sang i el fetge del pollastre es poden afegir a la sopa tallats a daus i fregits.

- Hi ha qui posa a sobre la tapa un plat amb aigua i mongetes seques; quan les mongetes s’arruguen, les pela i les afegeix a l’olla.

- Es poden afegir pinyons a la pilota.

Recomanacions: Si sobra pilota es pot tallar a rodanxes, arrebossar-la i fregir-la.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca