Faves ofegades (faves a la catalana)
(Imatge: Demoslavueltaaldia.com)
Ingredients:
1 i 1/4 kg Faves desgranades
4 Talls de cansalada viada tallada
1 tros de bull
1 Ceba tendra trinxada
2 Alls tendres trinxats
1 Ramell de menta fresca
1 fulla de llorer
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Aigua
Elaboració:
1. En una olla rossegeu la cansalada, els alls i la ceba.
2. Un cop sofregits, afegiu-hi les faves, les herbes i el bull. Afegiu-hi una tassa d’aigua i salpebreu-ho.
3. Tapeu-ho amb un plat fons amb aigua i deixeu-ho a foc fluix fins que les faves estiguin cuites.
Variacions:
– Es pot fer amb cebes i alls secs.
– Al sofregit s’hi pot afegir tomàquet madur i costella de porc.
– Es pot fer amb pèsols a més de faves (pèsols i faves ofegats).
– S’hi pot posar marduix a més de la menta.
– També es fa amb les faves tendres amb tavella, desfilades i trossejades.
– Al final de la cocció s’hi pot tirar un raig d’anís o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent).
– S’hi pot afegir un tros de xoriço o sobrassada.