Recepta Description

Faves ofegades (faves a la catalana)
(Imatge: Demoslavueltaaldia.com)

Ingredients:

1 i 1/4 kg Faves desgranades
4 Talls de cansalada viada tallada
1 tros de bull
1 Ceba tendra trinxada
2 Alls tendres trinxats
1 Ramell de menta fresca
1 fulla de llorer
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Aigua

Elaboració:

1. En una olla rossegeu la cansalada, els alls i la ceba.

2. Un cop sofregits, afegiu-hi les faves, les herbes i el bull. Afegiu-hi una tassa d’aigua i salpebreu-ho.

3. Tapeu-ho amb un plat fons amb aigua i deixeu-ho a foc fluix fins que les faves estiguin cuites. 

Variacions:

– Es pot fer amb cebes i alls secs.

– Al sofregit s’hi pot afegir tomàquet madur i costella de porc.

– Es pot fer amb pèsols a més de faves (pèsols i faves ofegats).

– S’hi pot posar marduix a més de la menta.

– També es fa amb les faves tendres amb tavella, desfilades i trossejades.

– Al final de la cocció s’hi pot tirar un raig d’anís o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent).

– S’hi pot afegir un tros de xoriço o sobrassada. 

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca