Llenties estofades
(Imatge: eladerezo.com)
?RECEPTA DEL TALLER “CUINA BÀSICA I DE SUPERVIVÈNCIA”
Per saber-ne més sobre aquesta activitat que es va dur a terme a les escoles, feu clic AQUÍ >
Ingredients per a 4 persones:
350 g de llenties pardines
1 porro
1 ceba petita
1 tomàquet o 100 g de tomàquet triturat
1 pebrot (temporada)
½ cabeça d’alls
Oli d’oliva verge
Llorer
Sal i pebre
Ras el hanout (condiment d’espècies marroquines opcional)
150 g de xoriço
1 litre d’aigua o caldo
Elaboració:
- Renteu i talleu les verdures en trossos grans i sofregiu 5 min en una olla.
- Afegiu el xoriço tallat i sofregiu 2 min més. Afegiu les llenties.
- Afegiu l’aigua, el llorer i el *Ras el hanout.
- Deixeu bullir 40 min a foc lent i tapat.
Comentaris:
Podeu afegir costella de porc al xoriço o, si voleu unes llenties vegetarianes, no afegiu res de carn. *El Ras el hanout li donarà un toc moruno al plat.