Receptes - Niu de Mongeta Tendra i Patata

  • 27 setembre, 2021

Recepta Description

La mongeta tendra és una verdura d’estiu que té molta fama pel seu alt contingut en antioxidants i vitamines i perquè és fàcil de cuinar i combinar.

Malauradament, coincideix poc amb la temporalitat del curs escolar: desapareixerà com a tard a finals d’Octubre. Per això, s’ha d’aprofitar al màxim per consumir-la!

Us en deixem una recepta per tal que pugueu aprofitar-la també a casa abans que la tardor se l’emporti!

Niu de Mongeta Tendra i Patata

RECEPTA DE TEMPORADA I LOCAL

Ingredients

350 g de mongetes tendres
5 patates mitjanes
½ got de llet descremada
1 cullerada petita de pebre dolç
2 cullerades de mantega
Oli d’oliva
Pebre
Sal

Elaboració

1. Rentar les mongetes i tallar les puntes.

2. Tallar les mongetes en 3-4 trossos i coure-les al vapor durant 8 minuts.

3. Pela les patates, trosseja-les i coure-les en una cassola amb aigua bullent amb un polsim de salt durant 12 minuts.

4. Escorre les patates i aixafa-les amb una forquilla juntament amb la llet, el pebre i la mantega fins a obtenir un puré. Salpebrar.

5. Utilitzar un cercle d’alumini per muntar el plat si el tenim. Posar el cercle al centre del plat i omplir el fons amb les mongetes tendres, salpebrar i amanir amb una mica d’oli. Cobrir les mongetes amb el puré i gratinar* al forn durant 10 minuts.

6. Bon profit!

*Truc: quedarà encara més gustós i original si poseu una mica de formatge ratllat just abans de gratinar.

Recepta i fotografia de La Tavella Ecomercat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca