Receptes - Sopa de Ceba Deconstruïda

Recepta Description

La ceba és famosa perquè ens fa plorar, però darrera d’aquesta incòmoda característica s’amaga tot un tresor nutritiu. Entre capa i capa, la ceba amaga minerals, oligoelements i vitamines, sobretot calci i vitamina B6. A més, és molt sociable amb la resta de verdures i potencia el sabor de tot allò que es trobi al costat dins la paella! Però, no ens oblidem, també és bona tota sola! Per això us deixem aquí la recepta de sopa de ceba deconstruïda que va ser tot un èxit al menjador durant el mes de febrer 2021!

Sopa de ceba desconstruïda

LA RECEPTA ORIGINAL QUE SERVIM ALS NENS I NENES AL COLE!
Ingredients per 4 racions
  • 2 cebes grans (aprox. 200 grams)
  • 20g de mantega
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
  • 1L de brou vegetal
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 24g de pa
  • 4 ous ecològics
  • Sal i pebre al gust

Elaboració (Temps: 20 min + temps d’espera)

 

  1. Peleu, netgeu i talleu la ceba a juliana molt fina. Reserveu-la.
  2. Sofregiu la ceba amb mantega i oli durant 15 minuts.
  3. Afegiu sal i pebre i continueu deixant coure a foc suau durant 40 minuts fins que la ceba estigui daurada. Remeneu de tant en tant.
  4. Afegiu el brou bullint i deixeu coure durant uns altres 40 minuts. Rectifiqueu sal i pebre si cal.
  5. Afegiu l’ou i tritureu el conjunt.
  6. Serviu-la calenta amb pa torrat.
  7. Opcional: podeu afegir formatge al final i fer-la gratinar abans de servir.

Si us ha agradat aquesta recepta de sopa de ceba deconstruïda i voleu llegir més idees de cuina creativa amb productes locals i de temporada, consulteu el nostre receptari!

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca