A més de ser una verdura deliciosa i nutritiva, els calçots són tradició de la nostra terra. Alimenten el cos, però també l’ànima, són sinònim de diumenge al sol amb família i amics.
Però ens oblidem massa sovint que la recepta tradicional de calçots a la brasa amb salsa romesco no és la única. Val la pena aprofitar els calçots també fora de les famoses calçotades.
Per això, servim a les escoles una deliciosa truita de calçots, aquí us deixem la recepta! Bon profit!
Truita de Calçots
RECEPTA ORIGINAL SERVIDA A LES ESCOLES D’ECOARRELS
Ingredients per 4 persones
- 6 calçots
- 6 ous ecològics
- 6 culleres soperes de salsa romesco
- sal
- oli d’oliva verge extra
Per la salsa romesco:
- 4 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 1 cap d’all
- 4 llesques de pa fregit del dia anterior
- 1 cullerada sopera de pebre dolç
- 5gr d’ametlles a granet
- sal
- oli d’oliva verge extra
- un raig de vinagre de vi

Elaboració
Per la salsa:
- Escalivem totes les verdures en el forn a 180º
- Un cop fetes, les posem en un got per triturar
- Afegim la resta de ingredients
- Triturem fins aconseguir una salsa densa
Per la truita:
- Pelem i netejem els calçots i tallem a rodanxes
- En una paella al foc amb ovoe, els confitem fins que estiguin ben cuits
- Quan estiguin cuits, utilitzem un escorridor per treure l’excés d’oli (aquest oli serà perfete per utilitzar en un sofregit)
- Batem els ous en un bol i hi aboquem els calçots confitats
- Afegim la salsa romesco i remenem bé
- En una paella fem la truita
- La tallem en triangles i l’emplatem afegint una mica de salsa romesco i amanida.