Treballem el malbaratament alimentari amb els nens/es

Des de l’inici d’aquest 2020 estem portant a terme un projecte als menjadors escolars que té per objectiu crear consciència entre els alumnes del malbaratament alimentari que es produeix a les escoles.

Des d’un punt de vista més global, al món cada any es llencen 1.300 milions de tones d’aliments, mentre passen gana 795 milions de persones. Un bon ús dels recursos alimentaris podria reduir ambdues xifres.

Si ens apropem més a casa, veiem que aquestes xifres també són elevades. A les escoles de Catalunya es llencen més de 72 tones d’aliments al dia. D’aquestes, el 50% són fruites, el 21,4% correspon a primers plats i el 28,6% a segons plats.

Per reduir aquests valors (s’ha demostrat que a les escoles es pot deixar de malbaratar fins a un 35%, pots veure les conclusions de l’estudi aquí), des d’Ecoarrels estem proposant fer un consum responsable a les escoles per fomentar la sostenibilitat mediambiental. El projecte es divideix en 3 parts:

  1. Valorar la gana que tenen els/les alumnes abans de servir-se el plat: gens de gana, força gana o molta gana.
  2. Pesar cada dia el menjar que es llença (incloem aigua i tovallons de paper)
  3. Comparar els resultats obtinguts i fer una valoració. 

Els alumnes han de ser capaços de valorar si hi ha hagut una reducció del residu, si s’ha llençat molta aigua o, si a nivell personal els hi ha quedat molt menjar al plat després de valorar la pròpia gana. Que aprenguin quines accions poden emprendre per fer front el malbaratament alimentari i entendre què vol dir aquest gest és l’objectiu primordial del nostre projecte.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca